tisdag 30 juli 2013

Minska & ta bort mediciner !

Jippi!

Vilken härlig tisdag det blev. Fick samtal från läkaren & nu händer det grejer minsann. En del mediciner ska minskas & andra ska helt bort tack vare att mina provresultat ser så bra ut!  Härligt häärligt I say! 

Remiss för operation (ta bort min port vid nyckelbenet/ på sidan av nacken) för den behöver jag icke mer, plus att den gör ont. 

Sist men absolut inte minst så ska jag få intyg till transportstyrelsen så att jag för behålla mitt B-körkort & förhoppningsvis få börja köra MC ! För visste ni att när man är transplanterad så måste man tydligen berätta det för transportstyrelsen annars drar de in ditt körkort! Vilket skämt.






















Dags att ta bort lite då! :) 

måndag 29 juli 2013

Inte en känslosam person

Ulrica var den vän som fanns där för mig under hela resan, hon var stammis på sjukhuset, hon kidnappade mig på shopping trips, fika och allt möjligt. Vi kan prata om allt mellan himmel och jord. Hon stylade till mig när jag kände mig nere och riktigt såg sjuk ut.  Fick mig att tänka på annat. Hon var med på min första VLT intervju. Ja, hon gjorde mig glad helt enkelt. 





Många av mina vänner "försvann", många förstod inte allvaret vilket gjorde mig förbannad och ledsen, även om jag var väldigt tydlig. Många har jag valt bort under den senaste tiden. Med anledningen: ni fanns inte där för mig när jag behövde er som mest. Varför ska jag bry mig om er när ni egentligen inte bryr er ett skit om mig?!
















Jag kan räkna på en hand hur många av mina vänner kom och besökte mig på sjukhuset, hur många gånger. Kom inte med ursäkten att "jag hatar sjukhus", ja men va fan. Tror du jag ligger här för att jag tycker det är kul?? Är det så jobbigt att skicka ett sms? Ringa ett samtal? Att dyka upp, även om det bara är 10 minuter? Som anhörig eller som vän kan man inte begär att din sjuka vän ska vara den som tar kontakt. Man up för fan och visa att du bryr dig. 

Det är inte förrän nu, snart 10 månader senare som jag förstått och känt att jag haft styrka att sluta höra av mig, inte finnas där för folk, som brukade vara mina vänner. Jag har inte tid (jag har inte tid!!!) att slösa energi och tid på människor som bara är - luft! 

Ja, mina tankar kring mycket har förändrats. Det är ibland väldigt svårt att förklara och säkert väldigt svårt för många att förstå. 

Men när ni är i samma situation och känner er övergivna och ensamma. Då lovar jag att ni kommer att förstå. Men Ulrica vet jag alltid vart jag har. Jag är generellt sett inte en känslosam person, jag är inte en som gärna visar känslor, att gråta, kramas, säga "jag älskar dig eller fan vad du betyder mycket för mig" eller att visa mig svag. Men med vissa människor så vet man exakt vart man har varandra, och vad man betyder. Man behöver inte visa vad man känner för att en människa ska förstå vad jag menar och vill. 

Jag har helt enkelt så mycket styrka, förtroende och lycka i mig själv för att kunna bestämma att nej, jag vill faktiskt inte hänga med ut ikväll för att : för mig så är en kväll med familjen, en kväll hemma i soffan, en kväll på gymmet (mitt andra hem) bättre än att umgås med vissa människor. Är det något jag verkligen inte är ... så är det fejk! Jag är ärlig. Har och kommer alltid att vara. Det finns för mycket människor där ute som är fejk och falska. Det ger mig rysningar. 

Mina sista ord i dagens inlägg: Känn aldrig att du slösar din tid. Tid är dyrbart. Den får du aldrig tillbaka. Gör det som gör dig lycklig. Umgås med de vänner som tror på dig, finns där för dig och bryr sig. 


Nu har jag ventilerat lite tankar som surrat runt i mitt huvud på sistone. 
Dags att krypa till sängs. 
God natt ! 

Vad skulle jag gjort utan dig?



Igår blev inte mycket nytta gjord, hur ska man kunna koncentrera sig när ens vän ligger på operationsbordet och får en ny lever? Jag är så lycklig för Johannas skull men hela tiden gnager en hemsk känsla i bakhuvudet – tänk så går det inte som det ska, tänk så stöter hennes kropp bort den nya levern, tänk så blir det andra komplikationer? Jag vet att det är hemskt att säga så och att allt kommer gå bra men jag måste bara få förbereda mig lite om det inte skulle göra det… Johanna sa att hon skulle höra av sig om några dagar när hon orkar/kan och jag kommer inte vara lugn förrän jag får höra att allt är som det ska! 

A fighter never stops ...


söndag 28 juli 2013

Det finns en fighter i alla!





30 grader varmt och vilodag, vad gör man?

... Tränar två pass så klart!

 Först en tur till Åsby. Varken jag el A hittade något vi ville ha. Hepp, vidare mot Erikslund. Sen efter det blev det ett stekigt/svettigt träningspass på Rocklunda & sen tränade jag en sväng på mitt vanliga gym :) Mycket härlig dag. Nu är dock kl 00:43 (söndag) och jag kan inte sova. Dock inte ok. Mycket att göra imorrn eller ja idag, som vanligt. 




Om din kropp säger go ... U go!!! Haft en vilodag de senaste två veckorna. Imorgon blir det dock enbart kondition. Musklerna needs a rest. Eller ja, kanske en sväng till utomhusgymmet igen. Vi får se. 


fredag 26 juli 2013

Frågor?

Hej mina fina läsare!

NI FÅR JÄTTE GÄRNA KOMMENTERA OCH STÄLLA FRÅGOR !
Jag svarar ALLTID. 

Om ni INTE vill skriva er fråga så alla kan se eller liknande så
går det att kommentera med er mejl adress så svarar jag där :)


Kramar Johanna! 

Fråga från läsare ...



Hej, Minns du några symptom som du hade innan du blev sjuk? Om du hade märken på kroppen eller utbuktningar, svullna ben, ingen aptit eller något annat?


Svar JA! Nu i efterhand vet jag ju att de hörde ihop med mina sjukdomar. Men hade ingen aning om det då, trots läkarbesök osv.

Jag hade fruktansvärd klåda och utslag över hela kroppen. Rev sönder mig (sedan 2008, då började det bli riktigt jobbigt). Det var det värsta. Sen var jag enormt svullen över magen, dålig aptit, gick ner i vikt men såg samtidigt gravid ut och svullen lite överallt. 
När jag drack alkohol, så mådde jag fruktansvärt dåligt, de sista åren innan jag blev riktigt sjuk. Jag blev sjuk så som i feber, halsont osv. och klådan blev värre, låg vaken hela natten. 

När levern inte mår bra är det väldigt vanligt att man är väldigt, väldigt trött. Vilket jag också var. Kunde sova hela dagar samtidigt som jag ibland kunde vara vaken flera dygn pga. klådan. Så leverklåda och levertrötthet två av mina stora symptom. 







torsdag 25 juli 2013

Att få leva ett långt & friskt liv


"I will be grateful for the rest of my life". 


Ibland tänker jag eller mer undrar över hur länge min nya lever kommer må bra, hur länge jag ska få behålla den och leva ett sånt härligt liv som jag lever nu. Länge eller resten av mitt liv hoppas jag så klart. Men då måste jag även hoppas & tro på att jag kommer få leva ett lång & härligt liv. Sånt som inte är givet eller helt säkert.  Mina odds för ett långt och friskt liv är klart mycket sämre än för en person som inte har levertransplanterats. 


"Jag är för ung för att dö".

Skogsmulle!





Blev en tur i skogen imorse med Ulrica & minigrisen. Minigrisen är ett riktigt proffs på att hitta fina blåbär. Mums! 


Sen körde jag ett kvällspass på gymmet: 75 min axlar/biceps/triceps. Mina favoriter!!! Feel the burn baby. Så sjukt svettig, från topp till tå. 

Så skogsprommis, gym 75min , 20km cykel! :) 

onsdag 24 juli 2013

Dagens träning

Inga konstigheter.


Innan dagens pass blev det : 


Hallon med grädde? Neru, naturell low-fat kvarg så klart!

tisdag 23 juli 2013

En perfekt sommardag




Dagen började på Vallby med Ulrica & hennes systerson. Super mysigt & härligt!


Ulrica hade fixat smarrigt fika. 


1/2 stor kyckling filé, 3 champinjoner & en liten avokado. Middag & post workout mat. 





måndag 22 juli 2013

Deff Dag 1



Grymt axelpass med Ulrica idag! Dagens middag/post workout grillad kyckling & avokado. Ska bli kul å se musklerna komma fram nu! 

Got back baby. Deff. såååå taggad. Lets do this! 

söndag 21 juli 2013

Förbaskade Ulcerös Kolit

Började gårdagen (lördag) med att få ett skov. Ulcerös Kolit, seriöst ... fuck you! Detta är mitt fjärde (rejäla) för i år. Alltså, smärtan ... obeskrivlig. Illamående, kallsvettar och känner bara jag - orkar - inte! Men efter att jag tog två matskedar aloe vera hos mor och sedan något annat pulver så gick det över. Men det är så vidrigt. Svårt att beskriva. Då hittar ni mig i fosterställning, svärandes eller gråtandes. Dock blir jag mest förbannad. Speciellt som igår, när man ska iväg. Tänker inte åka bil i flera timmar med magont, eller alltså ... det hade inte ens gått. Men eftersom det gick över, ovanligt snabbt så hängde jag med. De tidigare gångerna har jag mått pyton en hel dag. Dock var jag orolig att jag skulle få ont igen under dagen, men icke! 



Tips! Naturell low-fat varg / yoghurt med blåbär för att lugna ner magen. 

It's the courage to continue ..

Vilken underbar helg!! Utflykt, träningspass (dubbla idag) och ja, skratt, glädje och roligheter!

Det går aldrig att säga det för många gånger: JAG ÄLSKAR ATT VARA FRISK ! 



Dag 5 = 70 squats. Hur sjutton ska vi klara av morgondagens? Haha ... och dag 7. Holy crap ! 






Sen blev det ett kvällspass / rygg lite axlar med Johan på Bjurhovda Gymmet. Fixat & trixat med mobilen, nytt abonnemang från och med imorgon. Kl är 23:05 och jag borde verkligen sova! Full rulle imorgon ( HELA veckan för den delen) som vanligt & som det ska vara! 


fredag 19 juli 2013

What makes you happy


May vs. Now ! 


Spent around 2 hours at the gym today. Wopwoop. Tiden ba flög liksom! Poff, körde slut på mig själv ... Trodde ja iaf. Pigg som en lärka nu igen. 

Friday baby! 

torsdag 18 juli 2013

Life is like

Sånt jag helst vill slippa

Först är man super svullen. Får dålig hy. Tappar håret. Tur att jag har så tjockt så det inte syns. Men att tappa handfull med hår flera gånger om dagen. Hår överallt. Det är borta nu. Inte lika svullen, bättre hy än någonsin och håret tappar jag inte lika mycket längre. 

Nu är problemet - svettningar! All the time. Kan sitta helt stilla å svetten rinner. Jag fryser , samtidigt som jag svettas. Så förbannat jobbigt, obeskrivligt jobbigt & typ pinsamt. På gymmet, det droppar ... Det forsar! Nog för att jag kör hårt & intensivt men seriöst?!? Jävla mediciner ibland alltså. A huge pain in my ... ! 

Aldrig igen




Stunder jag aldrig, någonsin, igen, kommer ta för givet. 

Det finns så många, sånt man aldrig tänker på annars. Att gå ut och gå, gå till gymmet, träna, äta god mat, umgås med nära & kära, sjunga, bada och resa. Ja, finns oändligt med mycket saker!


Badade med hundarna i förmiddags & sen lagade jag lunch åt familjen. Passade på att mysa med minigrisen. Fina tjejen! :)






onsdag 17 juli 2013

Jenny , fina Jenny

http://livetsomnjursjuk.webblogg.se/ 


"19 år och jävligt sjuk men ganska glad ändå! Här skriver jag om mitt liv med dialys i väntan på en njurtransplantation. Följ mig gärna på Instagram också, där heter jag jennystensson!"

Hon är en riktig kämpe!

http://livetsomnjursjuk.webblogg.se/ 

tisdag 16 juli 2013

Well defence


En av mina favoriter då & absolut en av mina favoriter nu! Så god & svalkande :) 


Pluggat, varit hundvakt, PW med vovve & utan, gymmat pass 1 (biceps), shoppat / handlat mat med Anna & nu mot gymmet för pass två. Älskar dagar som känns långa & att må bra samt vara så piggelin!!  Tack solsken!! :) 



måndag 15 juli 2013

Att tänka tillbaka


... På att den här tiden förra året så bodde jag på sjukhus. Pendlade mellan Västerås & Akademiska. Men den största delen av min tid spenderades på Akkis då V-ås läkarna inte längre kunde hjälps mig. 

Att jag idag, har ork och energi som aldrig förr. Idag till exempel: pluggade på morgonen (gick dock inte så bra), gick prommis/tränade m. Vegas , lagade lunch åt familjen, var till Hälla shopping, sen vidare ut till Irsta, hjälpte Ulrica bygga garderober, sedan gym, hem till föräldrarna, cyklade hem, pluggat & jag är fortf. Vaken kl 22:40. Ingen nap. Jag mår hur bra som helst, eller ja precis som alla andra när man hållit igång non stop hela dagen. Säkert piggare än andra också, or so I get told anyways. 

Så här ser mina dagar ut typ. Alltid något att göra. Plugget dock ... Denna kurs är en big pain in my ass! 

Nu ska jag sova, lille valpen ska vara här, ensam med moi på morgonen. Minigrisen ska jobba imorrn igen. Övar på att de ska vara isär. 


Lax med hackad ingefära, vitlök, citronpeppar & salt. Fullkorsris. Mums!!! 


Stolt valp bär på en fin pinne efter träning.


Skogsprommisen! Det var roligt tyckte Vegas. Belöning efter träning. 


Trött liten kille! Som jag. Natti!